Ample controale ale polițiștilor, pentru protejarea drepturilor de proprietate industrială și pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice Hunedoara au organizat mai multe acțiuni de control în incinta unor târguri auto și bazare săptămânale din județul Hunedoara. Acțiunile de control au urmărit protejarea drepturilor de proprietate industrială și combaterea faptelor de evaziune fiscală și de comerț ilicit și au vizat 62 de agenți economici.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 lei, pentru nefiscalizarea încasărilor prin casele de marcat electronice, și au confiscat 1.766 de lei, sumă găsită ca fiind încasată, dar nefiscalizată prin casele de marcat.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat și 3 infracțiuni de punere în circulație a unor produse susceptibil a fi contrafăcute.

Astfel, polițiștii au identificat un bărbat de 50 de ani,  care deținea și expunea la vânzare pe tarabe, în incinta unui târg săptămânal, produse de îmbrăcăminte și încălțăminte noi, purtând însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Cu ocazia controlului, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 57 de perechi de încălțăminte, 142 de articole de vestimentație și 5 ghiozdane purtând însemnele unor cunoscute mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, având o valoare de piață de aproximativ 55.000 de lei.

Într-un alt caz, în incinta unui târg săptămânal, polițiștii au identificat doi bărbați, în vârstă de 47 și 45 de ani,  care expuneau spre comercializare recipiente cu detergenți purtând însemnele unor mărci de profil, susceptibil a fi contrafăcute. Cu ocazia controalelor efectuate la cele două persoane fizice, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 80 de kilograme de detergent și recipiente din plastic conținând, în total, 120 de litri de detergent purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibil a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 2.500 de lei.

În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *