Sediul Poliției Locale din Deva va fi modernizat

Administrația locală din Deva a lansat la licitație contractul pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a sediului Poliției Locale situat pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 6. Proiectul, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare totală de 2.661.187 de lei și urmărește o tranziție către un fond construit rezilient și verde.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în data de 25 ianuarie 2023, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Primăria Municipiului Deva, beneficiarul lucrărilor. Proiectul face parte din Componenta C5 – Valul Renovării, axată pe eficiența energetică și reziliența clădirilor publice.

Scopul principal al acestui proiect este de a îmbunătăți performanțele energetice ale clădirii printr-o abordare integrată care include, pe lângă eficiența energetică, și consolidarea seismică, reducerea riscului la incendiu și tranziția către clădiri inteligente și verzi. Proiectul vizează astfel o transformare sustenabilă, cu respect pentru estetica și calitatea arhitecturală a clădirii.

Documentația tehnico-economică aferentă proiectului a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 158/29.04.2024, iar ofertele pentru execuția lucrărilor pot fi depuse până la data de 30 septembrie.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *