Rezultatele acțiunilor polițiștilor rutieri hunedoreni, după 7 zile de controale în trafic

În perioada 19-25 august 2024, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au  organizat și executat pe toate drumurile publice ale județului Hunedoara, o serie de activități  destinate combaterii conducerii a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

În perioada menționată, polițiștii rutieri au controlat  și testat  un nr. de 1.196 de conducători de autovehicule pentru a se determina eventuala prezența a alcoolului în aerul expirat precum și a consumului de substanțe psihoactive.

Urmare celor de mai sus polițiștii rutieri au constatat și aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.850 de lei,  pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice pentru care s-a aplicat și măsura complementară de suspendarea dreptului  de a conduce autovehicule pentru o perioadă determinată.

De asemenea, au fost constatate un număr de 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice din care: (3) pentru alcoolemie peste limita admisă, (1) pentru consum de substanțe psihoactive și 10 infracțiuni de altă natură pentru încălcarea prevederilor OUG nr.195/2002.

Tot în cadrul acestor activități polițiștii rutieri au constatat și aplicat un număr de 557 sancțiuni contravenționale pentru alte abateri la regimul rutier.

În sensul celor de mai sus exemplificăm:

  • La data de 21 august 2024, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Politie Rurală Orăștie, au depistat un bărbat de 62 de ani, domiciliat în municipiul Orăștie, care a condus pe DJ 668 în localitatea Turmaș, un autoturism, care în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • La data de 24 august 2024, ora în jurul orei 21:40, polițiștii au depistat la intersecția DJ 687 cu DC 106 din orașul Călan, un bărbat de 53 de ani în timp ce conducea un autoturism pe sensul de deplasare spre orașul Călan, , care în urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  • La data de 25 august 2024, ora 01:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad, au  depistat un minor de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism în direcția Crișcior-Brad, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată a fost testat și cu aparatul din dotare cu privire la consumul de substanțe interzise,  rezultatul fiind de asemenea  negativ.

  • La data de 25 august 2024, în jurul orei 18:45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva, au observat un autoturism care, în dreptul intersecției străzilor Mihai Eminescu cu Ciprian Porumbescu, a efectuat manevra de depășire a trei autoturisme aflate în mișcare, încălcând marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă, motiv pentru au procedat la oprirea acestuia, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că, autoturismul a fost condus de către un bărbat de 56 ani, din municipiul Deva, care a fost supus testării cu aparatul alcooltest,  rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe’’ .

 

IPJ Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *