L-ați văzut? Copil de 12 ani, aflat în plasament, dispărut de la domiciliu

Update: MINORUL DIN ROȘCANI A FOST DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
Astăzi, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Pui (Secția de Poliție Rurală Baru) l-au depistat în trafic, pe DN 66, pe raza comunei Pui, pe minorul în vârstă de 12 ani, din Roșcani, a cărui plecare voluntară a fost sesizată de un asistent maternal, în această dimineață. Băiatul, care a plecat în cursul noptii trecute din satul Roșcani, a parcurs, pe bicicletă, peste 100 de kilometri, in încercarea de a ajunge la locuința bunicului său, din Lupeni. Obosit de drum, minorul a fost preluat de către polițiști care, după ce l-au servit cu sendvișuri și apă, l-au audiat, stabilind că nu a fost victimizat pe durata absenției voluntare de la domiciliu. Ulterior, minorul a fost preluat de către reprezentanții DGASPC Hunedoara (fiind revocată măsura urmăririi naționale). La activitățile desfășurate pentru găsirea minorului au participat peste 50 de polițiști, din cadrul structurilor operative, dar și ofițerul psiholog, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai sructurilor de suport.

Știrea inițială: La data de 22 august 2024, în jurul orei 08:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați de o femeie din comuna Dobra, sat Roșcani, asistent maternal, cu privire la faptul că PICOȘ ȘTEFAN-DAMIAN (foto), de 12 ani (aflat în plasament) în data de 22 august 2024, în jurul orei 03:00, a plecat de la domiciliul din satul Roșcani într-o direcție necunoscută, fără a se mai întoarce. La data plecării voluntare, minorul purta o pereche de pantaloni, încălțăminte tip sport, de culoare neagră cu alb, fără a se cunoaște alte date privind obiectele vestimentare purtate.

Semnalmente: minorul are aproximativ 1,70 m. înălțime, 69 kg., ochi căprui, păr brunet, fața ovală și nu are semne particulare. Acesta a plecat de la domiciliu singur cu o bicicletă de culoare neagră cu roșu, luând cu el haine, într-o geantă de mână (tip sacoșă cu roți).

Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării minorei, care a fost dată în urmărire națională.
Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic  de urgență 112.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *