Ghid de protecţie a datelor online pentru părinţi, copii şi profesori publicat de Directoratul de Securitate Cibernetică

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) publică un „Ghid de protecţie a datelor online pentru părinţii, copii şi profesori”. Documentul, care are 60 de pagini şi poate fi accesat pe site-un instituţiei, explică, pe larg, ce înseamnă date personale, cum pot fi acestea protejate, dar şi care sunt ameninţările în ceea ce priveşte accesarea datelor personale de către cineva care nu este autorizat în acest sens.

Datele sunt extrem de valoroase nu doar pentru noi, ci și pentru atacatori, care vor mereu să facă bani pe seama unor date ce nu le aparțin. Aceștia plasează frecvent în mediul online capcane special create pentru anumite tipuri de utilizatori, astfel că este extrem de important să știm cum trebuie să ne protejăm de aceste amenințări mai mult sau mai puțin complexe!

Fie că sunteți copii, părinți sau profesori, acest material vă pune la dispoziție recomandările esențiale pentru a activa în siguranță pe net.
Pentru copii: Cum să vă protejați informațiile personale și să recunoașteți pericolele online.
Pentru părinți: Sfaturi pentru monitorizarea activității online a copiilor și pentru a-i educa despre securitatea cibernetică.
Pentru profesori: Cum să încorporați educația cibernetică în lecțiile voastre și să protejați datele elevilor.

Materialul complet poate fi explorat aici: https://dnsc.ro/…/ghid-ascpd-dnsc-protectia-datelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *