ANM a emis un mesaj de vreme instabilă, valabil în zona noastră, din această după-amiază. De mâine, disconfortul termic se va menține

Începând de azi, de la ora 14:00 și până, joi, 22 august, ora 02:00, potrivit meteorologilor, în intervalul menționat se va instala instabilitatea atmosferică, în care se vor manifesta perioade de ploi torențiale, vijelii cu rafale ale vântului, ce pot ajunge la 70km/h. În a doua parte a nopții,  perioadele de vânt, se vor intensifica temporar, în regiunile estice și sud-vestice.


„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

    

Maximele de mâine, joi, 22 august 2024, se vor situa între 27-32 de grade, astfel că nu vom scăpa de perioade de disconfort termic, semnalizate pe hartă în cod GALBEN de caniculă.

 

„Valul de căldură va persista pentru a noua zi consecutiv. În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade”, afirmă specialiștii de la ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *