Viteză și alcool la volan. 18 permise retrase și 22 suspendate, în 5 zile

*ROADPOL – SPEED – Acțiune pentru impunerea respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice din județul Hunedoara

În perioada 05 – 11 august 2024, polițiștii rutieri hunedoreni au desfășurat ample acțiuni în trafic, care a vizat reducerea gradului de victimizare a populației prin accidente rutiere comise pe fondul nerespectării regimului de viteză legal stabilit. Controalele au vizat și prevenirea producerii unor evenimente rutiere de către persoane aflate sub influența alcoolului ori a substențelor psihotrope. Operațiunea, intitulată ROADPOL – Speed, a avut loc conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa – destinată impunerii respectării regimului legal de viteză, conform obiectivelor stabilite la nivel european.
În perioada menționată, polițiștii rutieri au aplicat 442 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, iar ca și măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 18 permise de conducere, dintre care 17 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h, a vitezei maxim admise și unul pentru depășirea cu peste 70 km/h, iar 22 de permise au fost suspendate pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple semnificative:

1. La data de 05 august, în jurul orei 18:30, a fost depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din municipiul Brad, care conducea, pe DN 76, un motoscuter neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
2. La data de 06 august 2024, în jurul orei 21:15 un bărbat a condus un autoturism pe strada Traian, din municipiul Vulcan și a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar urmare testării alcoolscop s-a constatat faptul că acesta prezenta o concentrație alcoolică, în aerul expirat ,de 0,67 mg/l, alcool pur, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
3. La data de 06 august 2024, în jurul orei 20:41, un bărbat de 55 de ani, din comuna Densuș, a condus un autoturism pe DC 91, în localitatea Peștenița, și a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar ca urmare testării alcoolscop s-a constatat faptul că acesta prezenta o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,57 mg/l, alcool pur, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge.
4. La data de 08 septembrie 2024, polițiștii au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism pe DN 76, în interiorul localității Vălișoara cu viteza de 118 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat, temporar, dreptul de a conduce autovehicule.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Hunedoara.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, în judeţul Hunedoara, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 13 accidente rutiere grave, în urma cărora 3 persoane au decedat şi 11 au fost rănite grav.

Precizăm că acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă.

Fiți responsabili în trafic! Conduceți prudent și în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *