Smart buggy, dezvoltat de personalul Universității din Petroșani
Un smart buggy a fost dezvoltat de un colectiv al Universității din Petroșani. Proiectul a fost prezentat și în cadrul ADRVEST Accel.
La începutul acestui an, proiectul „Smart Buggy”, implementat de o echipă din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică a prestigioasei instituții de învățământ superior din Valea Jiului, a fost singurul din categoria spin-off desemnat câștigător.
„Pentru mine, ADRVest Accel a facilitat accesul la oameni cheie din domeniul antreprenorial, de la care pot colecta feedback și scalare pentru startup-ul la care lucrez.
Dintotdeauna am fost pasionat de mașini, iar de 3 ani lucrez să construiesc mașina mea electrică de mici dimensiuni și să o pot vinde și altora.
SmartBuggy este un vehicul electric de mici dimensiuni, cu două locuri și spațiu pentru bagaje, cu recuperarea energiei la frânare și creșterea autonomiei pentru spațiile outdoor prin folosirea unui panou solar flexibil; dotat cu sistem de comunicație LoRa, GSP, Lidar și rețea de senzori pentru componenta Smart. Ce ne diferențiază? – Soluția Smart de poziționare exactă indoor și outdoor.
În dezvoltare, vizăm atingerea clasei 3 de autonomie, implementarea de soluții optime din punct de vedere energetic și al costurilor”, explică Marius Rîșteiu, asistent universitar la Universitatea din Petroșani, potrivit ADRVEST.
Proiectul „Smart Buggy”, realizat de echipa formată din Monica Leba (team leader), Răzvan Mărcuș, Marius – Nicolae Rișteiu, Cosmin Rus, de la Universitatea din Petroșani, se află printre câștigătorii hackathonului „Innovation Labs” 2022 Cluj.
Monika BACIU