Căutări de comori prin Valea Jiului
O acțiune inedită este pusă la cale de un tânăr. O acțiune de căutare de comori pentru a redescoperi Valea Jiului este dedicată tuturor celor care vor să evadeze din stresul cotidian.
„(Re)descoperă VALEA JIULUI așa cum n-ai mai văzut-o! Caută și pune cap la cap indicii, reconstituie pas cu pas traseul unui tâlhar pentru a regăsi comoara furată… Ia cu tine curiozitatea și îndrăzneala unui explorator, o mână de prieteni și ești pregătit pentru aventură!”, arată organizatorii.
Participanții vor trebui să găsească o statuie ”furată”.
„Cu puțin timp înainte de Revoluție, la Muzeul Mineritului din Valea Jiului lucra un instalator poreclit „Claudiu Rebelul”. Într-o noapte furtunoasă, profitând de o pană de curent, a sustras o statuetă aurită din muzeu. De atunci păzește neobosit această comoară în vizuina lui..”, arată introducerea în captivantul concurs.
Descoperiți Valea Jiului din indiciu în indiciu, uneori cu mașina, alteori pe jos. În această fază aveți de găsit coduri QR colorate.
„O vânătoare de comori creată de un tânăr francez în Valea Jiului
În vara anului 2021, Damien și-a condus echipa companiei “Libertim” în Valea Jiului, după ce a citit un articol despre istoria unică a acestei Văi. În urma vizitei, au creat o vânătoare de comori, un mod neobișnuit de a atrage turişti – participând astfel la dezvoltarea economică a zonei. Activitatea este destinată publicului local și național, dar și turiștilor internaționali într-un viitor apropiat.
Povestea vânătorii de comori începe la Muzeul Mineritului din Petroșani, care dorește să recupereze statuia de aur a unui miner, furată cu câteva decenii în urmă. Pe urmele unui hoț misterios, ajutați de harta comorii, fiecare echipă de aventurieri (formată din 2 până la 6 persoane) va încerca să găsească statuia folosind indicii (inclusiv coduri QR amplasate în Vale care au fost observate de localnici în ultimele luni).
De la Uricani până la Petrila, Valea Jiului a fost acoperită cu zeci de indicii, toate plasate în locuri incredibile, unele mai puțin cunoscute: lacuri pierdute, cascade, peșteri, munți, artiști, și bineînțeles, mine! Acest joc nu este o competiție, toate echipele vor putea descoperi comoara dacă vor găsi bârlogul hoțului. Pentru a participa la activitate, echipa trebuie să se înregistreze pe www.libertim.ro
Activitatea este oferită în 3 formule diferite, cu durata de la un weekend la o săptămână, în funcție de timpul pe care echipele îl au la dispoziție. Cu toate acestea, nu există o durată minimă și activitatea se poate realiza pe parcursul a mai multe weekenduri. Activitatea este deschisă non-stop până la sfârșitul lui noiembrie. Data și ora plecării vor fi decise de echipă”, transmit organizatorii.
Monika BACIU