700 de suflete riscă să rămână izolate
700 de suflete din satul Valea Brad riscă să rămâne izolate. Accesul spre sat se face pe un pod de lemn, vechi și deteriorat. Un pod de acces spre satul Valea Brad va fi realizat de autoritățile locale din Brad. Peste 600 de mii de lei este valoarea lucrărilor prin care se va asigura continuitatea circulației rutiere spre satul Valea Brad. Proiectul „pod în localitatea Valea Bradului pe DC 10, municipiul brad, județul Hunedoara” reprezintă soluția pentru construirea unui pod cu grinzi din beton precomprimat care va facilita accesul auto și pietonal în satul Valea Brad, asigurând continuitatea circulației pe drumul comunal DC10. Realizarea podului va avea ca rezultat creșterea vitezei de deplasare și parcurgerea de distanțe mai scurte între obiective, exploatații agricole și valorificarea potențialului agricol și forestier.
“Satul Valea Bradului, cu o populație de cca 700 de locuitori, este amplasat de-a lungul pârâului cu același nume, afluent din dreapta al Crișului Alb, pe direcția nord-sud, pe ambele părți ale acestuia. Accesul în localitate se face pe DC 10, care se desprinde din DN 76 (str. Republicii) ca strada Minerilor, continuând pe str. Horea și mai apoi pe str. Frunză Verde, spre periferia nordică a municipiului Brad, zonă în care se află satul Valea Bradului. DC 10 este parțial modernizat cu un gabarit la nivel de o bandă de circulație, până la bifurcația drumului spre Potingani, asfaltarea fiind oprită la podul peste pârâul Valea Bradului, pod ce urmează a fi supus modernizării prin prezenta documentație. Unica legătură directă între satul Valea Bradului și localitatea Potingani, respectiv continuitatea drumului comunal 10, o constituie acest pod de lemn”, arată documentația.
În situația în care acest pod devine inutilizabil, localitatea devine fragmentată, legătura rutieră fiind total întreruptă, implicațiile socio-economice fiind majore. Pe durata execuției lucrărilor, traficul de vehicule va fi întrerupt, fiind asigurată continuitatea numai a celui pietonal, pe un pod provizoriu realizat în aval, pe Valea Bradului, din materialul lemnos recuperat la demolarea podului existent.
Colaborator
Care sunt cei 700 de locuitori care raman fara acces la drum ,cand podul este la iesirea drumului din sat spre Potingani ,unde mai sunt locuite 3-4 case.Problema arzătoare este transportul de lemn din padurea Cocosu care nu mai poate fi facut cu tir-urile.Rusine sa va fie mincinosilor si jefuitorilor de păduri, nu va gânditi ca urmașii voștri nu vor mai avea aer sa respire ,distrugeti totul pentru bani.Huuuuoooo!!!