200 de intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni în primele 3 zile din martie
În acest weekend, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 200 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
Echipajele SMURD au răspuns la 140 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentul Deva – 29 intervenții, Detașamentul Hunedoara – 19 intervenții și Detașamentele Orăștie și Petroșani cu câte 13 intervenții.
În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 18 incendii de vegetație uscată, suprafața totală de teren afectată în urma acestora fiind de aproximativ 110 hectare.
Echipajele de pompieri au acționat, tot în aceste 3 zile, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma producerii a 3 accidente rutiere.
Pentru că, în ultima perioadă, numărul incendiilor de vegetație uscată este îngrijorător de mare, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat 15 deplasări în localitățile județului, la acțiuni de informare despre despre modul de comportare în diferite situații de urgență, dar și pentru conștientizarea locuitorilor asupra arderilor necontrolate și a pericolului producerii incendiilor de vegetație uscată.
O parte dintre aceste activități au fost efectuate împreună cu jandarmi și polițiști hunedoreni, dar și cu reprezentanți ai A.P.I.A. Hunedoara.
Totodată, echipaje de pompieri de la subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au efectuat 8 acțiuni de informare preventivă la unități de învățământ și lăcașuri de cult, dar și la operatori economici care prestează servicii turistice.
În aceste 3 zile, pompierii au participat la 8 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara Alte 8 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.